Cashmere kläder

Vad är Cashmere?

Cashmere är den frodiga, härlig ull klippt från en kashmir get. Denna mjuka, duniga materialet fått sitt namn från Kashmir, den nordvästra regionen av den indiska subkontinenten. Cashmere har en mjuk och varm karaktär, men det är extremt lätt Alla ras av get som producerar Kashmir, kallas en kashmir get. Kläder gjorda av cashmere är mjuk, lyxig och motståndskraftig. Känd som Garn of the Kings, är kashmir världens finaste och lyxigaste fiber. Det är mjukt, varmt och slitstarkt. Plagg vävda av detta material är mycket mjukt och lätt men extremt varm och stark. Kina är den största tillverkaren av kashmir, producerar en jättestor 10.000 ton per år.

Cashmere-Clothing

Cashmere är fin struktur, mycket stark, lätt och mjukt som bomull. Den har sitt ursprung i den västra regionen i Indien på 11-talet, och användes främst för att göra vävda sjalar. Vid det sena 18-talet var driftiga handlare importerar get ner från Tibet. Vid början av 19-talet, kashmir var en spirande industri

Tröjor gjorda av kaschmir har varit en populär klädesplagg under många årtionden. Cashmere strumpor har nyligen blivit populära. Cashmere halsdukar, tröjor, handskar är också mycket efterfrågade.

Idag är kashmir används för att producera tröjor, halsdukar, strumpor och många andra föremål av kläder.

När du köper cashmere:

Titta på spänningen i stickning: försiktigt sträcka en liten del av tyget. Om kvaliteten är bra det ska återgå snabbt att forma och inte lämna ett märke. Den bästa kaschmir har en densitet till den. Håll upp det mot ljuset med handen bakom den. Om du kan se din hand klart, är materialet av dålig kvalitet.

Titta på ytan av tyget. Den fluffigare det verkar ju mer det kommer att riva upp, eftersom det är förmodligen gjord av kortare hår. Kläder gjorda av cashmere kan köpas på många high-end fashion butiker som Macys, Balansupphängningar och Neiman Marcus. Vissa återförsäljare erbjuder rabatter några veckor före slutet av säsongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *