Asiatiska bröllop skiljer sig mycket från västra bröllop på grund av de utarbetade förberedelserna som är inblandade i sina bröllopsklänningar. Föräldrar till bruden är stolta över att se deras dotter ha på sig en traditionell bröllopsklänning som har handlats från generation till generation. På ett sätt symboliserar klänningen den rikedom i kultur som ofta ses i alla asiatiska bröllop. Låt oss försöka undersöka vad asiatiska brudar bär på deras äktenskapsdag.

1. Filippinerna – En filippinsk brudens bröllopsklänning är för närvarande mest influerad av västerländska mönster. Men gamla bröllop dominerades mest av den spanska kulturen och det kan ses väl i de klänningar de hade på sig. Det är dock en skillnad när det gäller det tyg som används för att göra bröllopsklänningen. En traditionell bröllopsklänning från Filippinerna är gjord av vävda abacafibrer (ibland gjorda av vävda ananasbladfibrer) och noggrant skräddarsydda för att skapa en vacker ”Baro’t Saya”, Filippinernas traditionella brudklänning. Modellen för Filipina-kappan är brudgummens ”Barong Tagalog”, som är en pololiknande klädsel som också är tillverkad av samma fiber som bröllopsklänningen.

2. Indien – Indiska brudar bär den typiska indiska klänningen som heter ”Sari”, som ofta broderas med invecklade mönster och pryds med pärlor och halvädelstenar. Sari är mycket vanligt för indiska kvinnor. Men de väljer att bära vin, röda, rosa eller burgunderfärger under deras bröllopsdag. Familjemedlemmar spelar en viktig roll i bröllopet eftersom det är en tradition att en av familjemedlemmarna ska göra Sari till bruden.

3. Kina – kinesiska brudar bär ofta en brudklänning med stor symbolsk vikt. Varje detalj som ingår i klänningen representerar något att följa med paret på deras nya liv tillsammans:

Rödfärgad klänning: symboliserar glädje och välstånd

Guldbroderi på klänningen: symboliserar rikedom och fertilitet

Runda mönster och kinesiska symboler: representera pengar, lycka och stor lycka
Kinesiska brudar har privilegiet att blanda det traditionella bröllopet från det moderna genom att byta klänningar efter ceremonin. Efter bröllopsceremonin brukar brudar ha chiffong bröllopsklänningar, imperium siluett bröllopsklänningar, ärmlös bröllopsklänning eller någon form av bröllopsklänning som de vill bära för ceremonin.

4. Japan – Japanska brudar kan välja att ha på sig ett västerländsk inspirerat bröllopsklänning vid hela ceremonin, eller de kan bära den vanliga brudens kimono om tillfälle är ganska strikt. De får också byta klänningar på väg till receptionen så att bruden kan röra sig fritt och fira med brudgummen och gästerna.

5. Korea – Även i modern tid är den koreanska bruden fortfarande klädd med den traditionella brudklänningen som består av 2 huvudbonader. Bruden kommer att behöva bära en lång kjol som heter ”Chima” och täcker sedan sig med en långärmad jacka som heter ”Chogori”. Och som en sista del av deras klädsel kommer de att ha på sig ett vackert huvudstycke eller huvudet kommer att vikas runt med en ram dekorerad med blommönster.